• kaustisen kirjasto
  • kir cd
  • kir lainaus
  • kir mar

Kaukopalvelu

Kaukolainaksi voi tilata aineistoa, jota ei löydy Anders-kimpan kirjastoista.

Tilaus tehdään lomakkeelle, joita saa kirjastosta. Voit myös lähettää tilauksen sähköpostitse kirjastoon.

Lehtien vuosikertoja ei yleensä anneta kaukolainaksi, vaan niistä tilataan artikkelikopioita.

On tärkeää, että ilmoitat mahdollisimman tarkat tiedot tilaamastasi aineistosta (tekijä/teoksen nimi, julkaisuvuosi, painos, ISBN/ISSN). Jos tilaat artikkelin, ilmoita lehden nimi sekä artikkelin nimi, vuosi, nro ja sivut.

On myös tärkeää, että ilmoitat, milloin viimeistään tarvitset aineiston. Ilmoittamasi päivämäärän jälkeen tilaus raukeaa. Tehty tilaus on myös peruuttamaton, joten joudut maksamaan kaukopalvelumaksun, vaikka et enää teosta tarvitsisikaan.

Olethan liikkeellä hyvissä ajoin. Silloin saat haluamasi aineiston varmimmin. Kaukolainaksi tilattu teos saapuu yleensä viikon sisällä. Kysytyt kurssikirjat voivat olla vaikeasti saatavia ja niitä voi joutua odottamaan kauemminkin. Jotkin korkeakoulukirjastot lainaavat kurssikirjoja vain omille opiskelijoilleen.

Ilmoita myös omat yhteystietosi, (sähköposti tai puh. nro) jotta voimme ilmoittaa sinulle aineiston saapumisesta. Kaukolaina täytyy aina palauttaa siihen kirjastoon, joka on teoksen tilannut (Kaustisen kirjastoon).

Kaukolainoja ei voi itse uusia omissa asiakastiedoissaan. Kirjasto huolehtii kaukolainojen uusimisesta ja ilmoittaa, kun lainaa ei enää voi uusia.

Kaukolainan hinta on aina 5 € silloin, kun lainanantajakirjasto ei laskuta isompaa summaa. Korkeakoulukirjastojen lähettämät lainat maksavat yleensä 7-10 €. Kaukolainan hinta saattaa vaihdella kuitenkin 5-15 € välillä. Artikkelien hinnat määräytyvät yleensä kopioitavien sivujen lukumäärän mukaan ja kopioiden hinnat vaihtelevat kirjastoittain.