• kaustisen kirjasto
  • kir cd
  • kir lainaus
  • kir mar

Kirjasto aukeaa 1.6. kesäaukioloajoin

 

Iso kirjaston aukiolot

Kirjasto avataan asiakkaille maanantaina 1.6. kesäaukioloajoin. Huomaathan, että aukioloajat maanantaista keskiviikkoon ovat tämän kesän ajan poikkeuksellisesti klo 12 - 18. Omatoimikirjasto on auki normaalisti, myös kesäsulun aikana.

Lainaus tapahtuu ensisijaisesti lainausautomaattia käyttäen, tiskiltä saat pin-koodin lainaamista varten. Kaikki palautukset tehdään palautusluukun kautta.

Muistathan kirjastossa käydessäsi hyvän käsihygienian ja turvavälit.

Tervetuloa jälleen kirjastoon! 

Lainaaminen viikoilla 21-22

Viikot21 22

Viikoilla 21-22 lainaamisen hakeminen onnistuu lomautusten vuoksi ainoastaan maanantaista keskiviikkoon eli 18.-20.5. ja 25.-27.5. klo 10-17. Olethan kirjastoon yhteydessä ennen kuin lähdet noutamaan saapuneita varauksiasi ja/tai puhelimitse tai sähköpostilla tilaamaasi aineistoa, jotta kirjakassisi tiedetään laittaa pihalle sinua odottamaan! Saat samalla tietoosi myös numeron, jonka mukaan voit valita muiden joukosta oman kassisi.

Yhteystiedot: 050 346 5466 ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Uloslainaus alkaa to 7.5.

Ulos2

Aineiston uloslainaaminen on aloitettu! Lainata voit joko lähettämällä kaustinen.kirjasto(at)kaustinen.fi: iin koko nimesi ja osoitteesi sekä kirja- tai aineistotoiveesi, tai puhelimitse 050 4436 885 / 050 3465 466, jos listasi koostuu muutamasta kirjasta. Ilmoitamme viestillä viimeistään 2-3 arkipäivän kuluessa, milloin voit noutaa kirjakassisi kirjaston pihalta. Mikäli haluat saapuneet varauksesi, toimi samoin.

Voit myös pyytää meitä keräämään kirjakasseja tietystä aiheesta tai tietyistä kirjoista esim. lastenkuvakirjoista. Muistathan myös uutuudet, joita voit varata Anders-Finna -verkkokirjastonkin kautta osoitteessa https://anders.finna.fi/

Tiedoksi myös, että palautusluukku on auki. 

Livelukutuokio YouTubessa jatkuu pe 8.5. klo 13.00-13.30

Live1a

Kirkkomaalta kuuluu parkaisu! Eräänä iltana se on kadonnut - koko Suomen ainoa vaivaisakka! Ja juuri nyt, kun presidentti on tulossa sitä katsomaan kylän 150-vuotisjuhlan kunniaksi. Kuinka tarina jatkuu? Keitä ovat asiaa ratkaisemaan ryhtyvät Taimi ja Luka? Miksi kirkkoherra ei halua ilmoittaa varkaudesta poliisille? Löytyykö ryöstäjä ja itse akka?

Jos koskaan olet halunnut ratkaista edes yhden ainoaa rikosta tai pidät jännittävistä tarinoista, niin liity kirjaston YouTube-liveen pe 8.5. klo 13.00-13.30. Silloin Alina ja Kati Keski-Mäenpään Etsiväkaksikko Taimi ja Luka: Varastettu vaivaisakka -kirjan lukeminen jatkuu. Mikäli et päässyt aiemmin liveen, ei hätää, sillä lukukerran alussa kerrotaan lyhyt kertaus siihenastisista tapahtumista. Lupa kirjan lukemiseen on saatu kirjailijoilta.

Livelukutuokion löydät YouTubesta kirjoittamalla siellä hakuun Kaustisen kirjasto.

Tervetuloa mukaan seikkailuun!

Kaustisen kunta lomauttaa

Kunnanhallitus on 22.4.2020 tehnyt periaatepäätöksen lomauttaa koko henkilöstönsä maatalouslomittajia ja lomitushallintohenkilöstöä lukuun ottamatta 15 kalenteripäiväksi taloudellisella perusteella. Henkilöstöstä ne, joiden työtehtävät ovat esimerkiksi koronavirusepidemian vuoksi tilapäisesti vähentyneet, lomautetaan taloudellisella ja työn vähenemisen perusteella siihen saakka, kunnes työnantajalla oleva työvoiman tarve palaa ennalleen. Lomautukset toteutetaan kuluvan vuoden aikana yhdessä tai useammassa jaksossa. Varhaiskasvatuksessa, hallinnossa ja kirjastossa lomautukset toteutetaan toukokuun lopun ja kesäkuun aikana, teknisessä toimessa kesän ja syksyn aikana ja opetustoimessa pääosin syksyn aikana. Päätöksen henkilön lomauttamisesta tekee henkilön palvelussuhteeseen valitseva viranomainen. Työntekijän ja työnantajan on myös mahdollista sopia lomautuksen ajankohdasta. Lomautuksen enimmäiskesto on 90 päivää. Lomautuksilla tavoitellaan 250 000 euron suuruista säästöä, joka vastaa kunnallisveron nostoa noin puolella prosenttiyksiköllä. Ensimmäisistä lomautusjaksoista päätetään jo tänään. Tilanteesta on ennen kunnanhallituksen päätöstä neuvoteltu henkilöstön kanssa yhteistoimintamenettelynä kolmena eri kertana. Yksimielisyys työnantajan ja henkilöstön välisessä yhteistoiminnassa saavutettiin lomautusperusteesta, lomautusten välttämättömyydestä, lomautusten kestosta ja lomautetuista henkilöistä kasvatus- ja koulutyötä tekevää henkilöstöä lukuun ottamatta.

Ilmoitamme kirjastoa koskevat lomautuspäivät lähempänä kyseistä ajankohtaa.