• kaustisen kirjasto
  • kir cd
  • kir lainaus
  • kir mar

Vuoden 2019 lainaajaperhe Huntukset

Huntukset2

Tiina, Antti (ei kuvassa), Okko, Esko ja Iikka Huntus ovat todellinen lukuperhe

Huntuksen perheen ajatuksia pääsee lukemaan täältä.

 Kaustisen kirjasto onnittelee!

Vuoden lainaaja 2018

salme

Kaustisen kirjaston Vuoden lainaaja 2018 on ahkera lukija Salme Ala-Kurikka. Lämpimät onnittelut! Artikkelin Vuoden lainaajasta pääsee lukemaan täältä.

Kaustisen kunnan perusopetus on Vuoden lainaaja 2017

Otos Kaustisen Vuoden lainaajista 2017 pienempi kuva

Osa Kaustisen kunnan perusopetuksen Vuoden lainaaja 2017 -palkinnon saaneista. Artikkelin Vuoden lainaajista pääsee lukemaan täältä.

Vuoden lainaaja 2016

vuodenlainaaja2017

Vuoden lainaaja 2016 on Jaana Pirkola! Kaustisen kirjasto onnittelee ja kiittää monipuolisesta ja ahkerasta kirjastonkäytöstä.

Kaustisen Vuoden lainaaja on monipuolinen kirjastonkäyttäjä

Kaustisen kirjaston Vuoden lainaaja on Pyhäjoelta Kaustiselle kaksi vuotta sitten muuttanut Jaana Pirkola. Hän kertoo pistäytyneensä aiemminkin paikkakunnalla työn merkeissä ja tykästyneensä Kaustiseen niin paljon, että halusi muuttaa kuntaan.

Tällä hetkellä Jaana Pirkola on opintovapaalla ja innoissaan ajatuksesta päästä käyttämään kirjastoa minä tahansa aukioloajan tuntina. Kokkolassa myyjänä ennen opintovapaataan toiminut Jaana Pirkola sanoo olleensa erittäin kiitollinen kirjaston torstaiaamun aukiolosta, sillä silloin hän ennätti käväistä ennen töihin menoaan tuomassa luetun kirjan taikka lainaamassa muutaman uuden mukaan. Työmatkalle lähti mukaan myös paljon äänikirjoja, joita oli näppärä kuunnella ajaessa.

Pirkola kertoo lainaavansa enimmäkseen tietokirjoja. Uutta lukemista hän sanoo bongaavansa lukemiensa tietokirjojen lähdeaineistosta ja varaavansa sitten kiinnostavat kirjat Anders-verkkokirjaston kautta noudettavaksi Kaustisen kirjastosta. Erityisesti hän on viime vuosina tarttunut tyttökirjaklassikoista kertoviin kirjallisuudenhistoriateoksiin. Niistä lähtikin ajatus oman kirjoittamisen kehittämiseen, ja Pirkola ilmoittautuikin Jyväskylän avoimen yliopiston kirjoittamisen aineopintoihin. -Nyt odotan mielenkiinnolla, millaista täydennystä kirjallisuusopinnot tuovat elämään, Jaana Pirkola lausuu.

Ainakin runoteoksen kirjoittaminen olisi haaveissa. Jaana Pirkola lukikin palkitsemistilaisuudessa omia runojaan, jotka kirvoittivat ilahtuneet aplodit kuulijoilta. Runoissa oli kuultavissa kauniita, elävöitettyjä kielikuvia sekä myös lämmintä, osuvaa huumoria. Luonto ja arki ovat hänen lempiteemojaan.

Jaana Pirkolalla on koko ajan jokin kirja kesken ja pinossa parikymmentä lukematonta odottamassa. Kirjastossa hän on viikoittainen asiakas ja sanoo osallistuvansa mielellään myös erilaisiin kirjaston tapahtumiin. Kirjaston lehtisalin Pirkola mainitsee mieluisaksi paikaksi. Suomen kirjastopalvelua hän kiittelee erinomaiseksi ja kehuu Kaustisen kirjastosta saamaansa palvelua. -Täällä ollaan aina ystävällisiä, hän kertoo.

Ahkeran lukemisen lisäksi Kaustisen kirjaston Vuoden lainaaja ehtii myös ulkoilemaan koiransa kanssa sekä piipahtamaan uimassa ja kuntosalilla.

 

Seppo Teirikangas on Vuoden lainaaja 2014

IMG 1342